Senseo ontkalken? Doe het zo!

senseo schoonmaken

Het Senseo koffiezetapparaat van Philips is waarschijnlijk het meest bekende koffiezetapparaat op de markt, mede door de goede prijs-kwaliteit verhouding. De gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van de koffie spelen ook zeker een rol. Om de levensduur van het koffieapparaat te verlengen en er kwalitatief goede koffie mee te blijven kunnen zetten moet deze goed onderhouden worden. Dit kun je doen door het Senseo te ontkalken met enige regelmaat. De kalk in het water wat gebruikt wordt om de koffie mee te zetten veranderd op den duur de smaak van de vers gezette koffie.
Ook verhoogt de kalkaanzet in het apparaat de kans op storingen.

Het wordt aangeraden je Senseo koffiezetapparaat zeker eens per 3 maanden te reinigen, of zelfs vaker als je in een gebied woont met hard kalkrijk water. Er zijn een aantal manieren waarop je kunt merken dat het tijd is om het ontkalkingsproces in gang te zetten. Je merkt dit vooral aan de kwaliteit van je koffie. Je proeft misschien meer kalk in je koffie, of er zit geen goed schuimlaagje meer op de koffie. Het kan ook zijn dat je koffie niet zo heet is als je gewend bent, of dat het verkalkte apparaat maar halve kopjes vult. Sommige Senseo apparaten hebben een sensor die netjes aangeeft wanneer het tijd is om te ontkalken. Dit is een stuk gemakkelijker en duidelijk te herkennen, want er gaat dan een speciaal lampje branden op je koffiezetapparaat.

Op schoonmaakbaas.nl kun je meer informatie vinden over hoe je je geliefde Senseo apparaat op een eenvoudige en snelle wijze kunt ontkalken. Dan kun je weer uitkijken naar je dagelijkse bakje koffie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.