Handboogsport is populair

Steeds meer mensen doen aan handboogsport. De afgelopen jaren is het aantal beoefenaars sterk gestegen. Dat merken ze ook bij dumpstorehengelo.nl. Het is een sport wat veelal in verenigingsvorm wordt gedaan en enkele verenigingen moeten momenteel zelfs een ledenstop instellen door het toenemende aantal leden, vooral jongeren.

Bij deze verenigingen is het mogelijk om beter met de handboog om te leren gaan. Er worden geen echte dieren gebruikt om op te schieten maar meestal dieren gemaakt van piepschuim. Het gaat dus vooral om het leren van de techniek zonder dierenleed.

Andere vorm die bij de handboogsport erg in opkomst zijn, zijn de “run-archery” en de “archery-attack”. Bij de eerste maak je eerst een sprint en gaat dan schieten, de tweede is een soort paintball met je handboog. Deze variaties maken de vechtsport extra leuk en ook nog eens zeer sportief.

dumpstorehengelo.nl heeft een groot assortiment handbogen en vakkundig personeel voor een goed advies. Veel mensen hebben geen idee maar er zijn vele verschillende soorten bogen zoals de longbow, barebow, compoundboog en recurveboog. Als je begint met deze sport is het belangrijk om de juiste handboog te kiezen die goed bij je past en waar je comfortabel mee kunt schieten. Daarnaast is het goed om ook te kijken naar beschermende accessoires voor je borst, handen en armen om pijnlijke klappen goed op te kunnen vangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.