Een hometrainer is goed voor je gezondheid

hometrainer

Om thuis te trainen, maar ook op een sportschool wordt er veel gebruik gemaakt van een hometrainer. Het is een fitnesapparaat waarmee je fietst. De hometrainer wordt veel gebruikt voor cardio training. Het apparaat is dus zeer geschikt om je conditie te verbeteren, maar is daarnaast ook geschikt als je wilt afvallen. Ook wordt een hometrainer gebruikt om bijvoorbeeld je beenspieren te versterken. Je kunt de hometrainer ook gebruiken wanneer je niet goed ter been bent omdat de hometrainer een lage instap heeft. Daarom wordt hij zeer vaak gebruikt in revalidatiecentrums.

Een hometrainer kopen
Indien je van plan bent om een hometrainer aan te schaffen, neem er dan een met een ergometer. Zo’n meter is vooral belangrijk wanneer je doelgericht wilt gaan trainen. Je kunt de hometrainer hierbij vooraf instellen in hoeveel kracht je wilt leveren wanneer je aan het fietsen bent.

De ergometer is een apparaat waarmee je kunt meten hoeveel arbeid het lichaam of een deel ervan verricht. Je kunt met een ergometer constant trainen met een vooraf ingesteld vermogen of te wel weerstand. Het vermogen wordt hierbij weergegeven in watt. Er is een gelijkenis met een HRC-functie. Met beiden wordt de weerstand geregeld, maar een HRC houdt het vermogen bij op de ingestelde waarde van de hartslag. Een ergometer kijkt alleen naar het ingestelde vermogen.

Er zijn twee soorten ergometers. De een is trapfrequentie-afhankelijk en de ander trapfrequentie onafhankelijk. Bij een trapfrequentie afhankelijke zal de wattage, dus de weerstand veranderen, na gelang het eigen opgeleverde vermogen. Bij een trapfrequentie onafhankelijke ergometer zal de weerstand hetzelfde blijven. De wattage zal niet verder oplopen ook niet wanneer je tijdens het fietsen meer inspanning levert. Er zijn ergometers die beide typen in een hebben.

Met een hometrainer kun je ook thuis aan je lichamelijke conditie werken. Je lichamelijk conditie is belangrijk, omdat het je fitheid bepaald. Je uithoudingsvermogen zal ook verbeteren. Dat is het vermogen om gedurende een bepaalde periode een lichamelijke of geestelijke inspanning te leveren. In principe zal je door het trainen op een hometrainer meer kracht krijgen, maar ook je uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid verbeteren. Een goede conditie heeft alleen maar voordelen. Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, maar ook krijg je meer weerstand tegen bepaalde ziektes. Na een inspanning zal je sneller herstellen.

Het adres om online een hometrainer te kopen.
Je kunt een hometrainer kopen bij Fitnessapparaat.nl. Het voordeel hierbij is dat je een zichttermijn hebt van 30 dagen waarbinnen je hem kunt retourneren of ruilen. Als je de hometrainer voor 22.00 uur besteld, zal je hem de andere dag in huis hebben. Er zijn meerdere betalingsmogelijkheden en er zijn voldoende hometrainers om een goede keus te kunnen maken. Wilt je informatie dan kun je altijd even telefonisch contact opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.